Příběhy a recenze ověřených účastníků

Cukrfree online programem i pražskými a moravskými workshopy již prošly tisíce účastníků. Právě jejich příběhy, zkušenosti a hodnocení nám pomahájí celý program neustále posouvat dále. Moc děkujeme všem, kteří se rozhodli zbavit závislosti na cukru a svou cestu 9týdenním programem, svůj příběh a upřímná hodnocení nám zaslali.

30. dubna 2019
5

Jako notorická dietářka se slušným spektrem teoretických znalostí v oblasti výživy jsem sama sobě udělala radost a investovala jsem do sebe, svého vzdělání a především svého zdraví 🙂 nelitovala jsem ani jediný moment a ač mám ještě dlouhou cestu před sebou, díky Janince a Hance věřím, že jdu tím správným směrem 🙂 nemyslím nutně 100% cukrfree, ale jednoznačně k laskavému přístupu k sobě samé, kdy budu schopna správně reagovat na jeho signály (což bych řekla, že už se mi nyní daří:)) a zdárně eliminovat emoční jedení (tady mám stále mezery). Děkuji moc za tu spoustu práce, kterou na programu odvedly, i za jejich stálou podporu ve facebookové skupině ❤️ sdílení obav, pocitů i zkušeností představují významnou přidanou hodnotu. Nemůžu jinak než program doporučit minimálně na 100%

5. května 2019
5

Ahoj jmenuju se Karolína a byla jsem závislá na cukru.:) jestli ještě někdo váháte zda za program zaplatit či nikoliv – dost váhání 😀 zaplaťte! Posledních 5 let se zajímám o tom co jím a co pro své tělo dělám, měla jsem jídelníčky od různých poradců, sestavovala jsem si ho i sama, už dva roky sleduju éčka ve složení a zajímám se o to co jím. Přesto jsem během této doby přibrala 10 kilo. Furt jsem nevěděla co dělám špatně – už to vím – cukr je můj probém, resp. můj problém je to že cukr dávaj opravdu všude. Nikdy jsem nebyla člověk, který by snědl tabulku čokolády nebo bagroval lžící nutelu, a proto jsem dlouho nevěděla jestli tento program má pro mě smysl. Ano má! Cukr je opravdu ve všem a pokud si myslíte, že jíte cukru málo – mýlíte se. Program jsem aktivovala někdy v únoru, měla jsem ho prodlouženej kvůli nemoci, a stále mě dokáže šokovat v čem všem může být cukr, třeba v šunce? Proč sakra dávat cukr do šunky? 😀 Každopádně chci holkám moc poděkovat ❤️ vážim si Vás obou a z celého srdce Vám děkuji. Víte jak je skvělý hned v 10 ráno nemyslet na jídlo a najíst se klidně až v 16 hodin když mam na to čas? Na tohle jsem čekala celej život a díky Vám mám skutečnou svobodu. Cukrfree je jediná cesta která má smysl, a to právě z toho důvodu, že z našeho života odstraní věci, které nám škodí aniž bychom o tom věděli a výsledky po cukrovem deficitu jsou příjdou poměrně velmi rychle. ❤️ Děkuji – snad se někdy potkáme 🙂

29. června 2019
5

Program hodnotím pouze pozitivně, až na jedno negativum (okolí na Vás bude koukat jako na blázna, že nejíte cukr a nepijete alkohol 😀). První 3 dny byly velice náročné (zmocňovaly se mě pocity úzkosti, bylo mi špatně psychicky i fyzicky, jednou se mi dokonce chtělo zvracet). Nicméně po pár dnech přišla úleva, rychlý úbytek váhy, vyšší energie, úzkost, že jsem něco pokazila byly ta tam, lepší pleť, hustší vlasy, minimální bolesti při menstruaci, více euforie při sportování, zářící oči (páni toho je, co? 😀 člověk si to ani neuvědomuje). Jakmile se s cukrfree stravováním ztotožníte, tak už moc neuhýbáte (i když samozřejmě se to občas stane- nedělejte nic na 100%, život takhle nefunguje ❤️). Už nemám chuť ani na těstoviny, rýži a brambory. Na absťák mi osobně pomáhala voda se solí a zelené čaje. Nebuďte překvapení, že jíte 3x denně a jste plně sytí, je to naprosto v pořádku. Kdo nezažil, nepochopí 😀. Osobně jsem program dodržovala asi jenom 2-3 týdny. Bohatě mi to stačilo a potom jsem ho měla spíš jako takovou berličku kvůli receptům, víc nebylo potřeba. Sžití s programem je totiž velice rychlé a nakažlivé. Smekám před Janinou a Hankou a doporučuji vyzkoušet všem! Neztratíte nic, kromě nadbytečných kilogramů 😀 😀.

6. května 2019
5

Uz dlouhou dobu mam problem s vahou. Kdyz jsem si hledala informace na internetu na tema „jak zhubnout“, „jak si poskladat jidelnicek“ atd., tak jsem z toho byla akorat zmatena, protoze kazda druha stranka si protirecila. Takze chvili jsem zkousela tohle, pak zase tamhleto a stejne nic nefungovalo a akorat jsem porad pribirala. Uz jsem byla fakt zoufala, nestastna ze sebe samotne, neustale vykyvy nalad, zklamani, ze nemam silnou vuli vydrzet u zadne „diety“ ale zaroven jsem neprestavala hledat nejakou udrzitelnou dietu; resp. zmenu zivotniho stylu, kterou nebudu brat jako dietu ale jako zivotni styl, který mi vydrzi na veky veku. A pak prislo znameni, v podobne instagramu Janiny, kde kurz predstavovala. Online kurz od nekoho kdo vi, jak je obtizne zvladat chute a obsesivni myslenky na jidlo – pro cloveka zijiciho v zahranici, ktery se v tech „dietach“ akorat placa, naprosto idealni resení! Do kurzu jsem naskocila hned na zacatku, kdy se spustil a nelituju tech penez, ktere jsem za kurz zaplatila, protoze tento kurz mi zlepsil zdravi a jsem si jista ze i prodlouzil zivot (cukrovka v rodine, ktere bych se rada vyhnula). Konecne jsem nasla to, co jsem hledala. Vsechno do detailu vysvetlene a na jednom miste, informance navazujici na sebe, uvedené zdroje. Jsem clovek, ktery vsechno potrebuje pochopit do hloubky a jak vsechno souvisi se vsim a tento program moje ocekavani naprosto splnil. Je velmi prehledny, logicky a vse na sebe krasne navazuje, neni nasilny a nenuti vas kupovat si predrazene „zarucene pomahajici“ vyrobky. Velmi jsem ocenila audia u vetsiny clanku, ktere jsem poslouchala porad dokola. Nauci vas mit se rad, delat veci pro sebe a nemit z toho vycitky svedomi. Presne toto jsem potrebovala, protoze jsem se rada nemela a akorat si za vsechno nadavala a neumela jsem se pochvalit a ani pochvalu prijmout. Tim, ze jsem zacala chapat procesy v tele a jak s tim souvisi jidlo, pak pro me bylo naprosto prirozene zacit byt cukrfree. Kdyz jsem vsechny rady zacala na sobe aplikovat a videla ze to funguje, mela jsem neskutecnou radost. Behem par tydnu mi zmizel ekzem na obliceji, se kterym jsem se lecila nekolik let a stejne zadne leky/kremy nepomahaly. Prival energie, pozitivni mysleni, radost ze zivota, zadne nafoukle bricho, radost z vareni a ochutnavani novych chuti. Mam dokonce i radost ze cviceni (to se mi uz dlouhe roky nestalo 🙂 ) a po nekolika letech jsem se vratila k joze, na kterou nedam dopustit; srovnana psychika, zadne vykyvy nalad a v neposledni rade, minus 9 kilo za 9 tydnu a znovunalezene sebevedomi. To a jeste mnohem vic mi kurz dal. Neuveritelne, na co vsechno ma jidlo vliv. Ikdyz uz je par tydnu po tom, co jsem kurz dokoncila, porad se snazim dodrzovat tento zivotni styl a citim se velmi dobre. Ve facebookove skupine vladne naprosto skvela atmosfera a je pro me velkou inspiraci pro to, chtit byt i nadale cukrfree. Nicmene jsem si z tohoto kurzu odnesla jednu zavislot, a tim jsou oblezene vyvary, ktere jsou ted na mem jidelnicku nekolikrat tydne (Nikdy bych neverila, jak mi takovy vyvar bude delat dobre na dusi i tele). Moc dekuju Hani a Jani ze to, co jste pro nas udelaly. Za tento kurz Vam budu vdecna do konce zivota a budu ho doporucovat vsude, kde jen muzu.

6. června 2019
5

Ahoj všichni, Před pár týdny jsem dokončila cukrfree program. Na jednu stranu mě to mrzí, protože to bylo moc fajn. Články jsem si pouštěla při uklízení nebo procházkách a těšila se na další týden plný informací. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem ho zvládla a je mi dobře. Nezačínala jsem cukrfree kvůli hubnutí, ale kvůli zdraví. Trápilo mě především věčně nafouklé břicho a s tím spojené bolesti a nepříjemné pocity v něm. Později se přidala pro mě nepochopitelná únava po každém jídle… na konec se to vyhrotilo tak, že jsem někdy došla z práce a šla jsem rovnou spát. Hodně jsem váhala, jestli jít do programu nebo jestli začít cukrfree na vlastní pěst. Měla jsem strach, že mi program nebo celé cukrfree stravování nesedne a budou to pro mě vyhozené peníze. Po dlouhé debatě s přítelem jsem si program koupila. Přítel viděl, že mi v poslední době není dobře a taky si upřímně myslím, že chtěl mít zpátky normálně fungující holku a to se mu nemůže nikdo divit. Nejedla jsem před programem nějak extra nezdravě, tak jsem předpokládala, že pro mě bude přechod na cukrfree akorát o chutích na sladké, ale jinak to bude v pohodě. I přesto jsem na začátku dodržovala jídelníček celkem poctivě, aby mi něco nechybělo. První dva týdny mi bylo špatně ještě víc. Větší únava, a když jsem šla do schodů motala se mi hlava a měla jsem těžké nohy. Takový výstup na K2 vždy, když jsem šla po schodech do ložnice. Potila jsem se a bolela mě hlava. Opravdu mi nebylo hodně dobře, a když jsem viděla, jak jsem na cukru závislá, tak jsem věděla, že chci program dokončit. Protože takhle by to teda nešlo. Po dvou týdnech se mi udělalo dobře a začínala jsem mít víc energie… Další nevolnosti přišly při úplném vynechání sladké chuti. Zase se mi začala motat hlava, ale trvalo to jen tři dny. Měla jsem ze sebe pořád obrovskou radost, že to všechno pro sebe dělám. Postupně jsem přestala mít nafouklé břicho a moc mile mě překvapilo, že jsem za celý program neměla žádné velké chutě. Cukrfree strava mi perfektně sedla a nevnímala jsem ji jako dietu. V předposledním týdnu jsme s přítelem šli na těžko přechod Jeseníků a byli odkázaní jen na jídlo, které si neseme spolu se stanem atd. ve svém batohu. To šlo cukrfree stranou. Dehydrované jídlo cukrfree není. Ale upřímně děkovala jsem si za to, že se tím netrápím a užívám si to. A užívala jsem si to opravdu hodně, protože jsem neměla nafouklé břicho a měla jsem plno energie. Ani mě nenapadlo, že bych se vrátila z cesty a vrátila se ke starému jídelníčku. Potom jsme byli ještě s taťkou na týden v tatrách a taky tam nějaké těstoviny padly, protože zásoby na týden jsem si opravdu nenavařila a celý den jsme byli v horách, tak na vaření nebyl čas a večer ani síla. Po návratu jsem jedla zase zpátky cukrfree a vůbec mi nepřišlo, že bych něco pokazila. Měla jsem chutě jen na cukrfree stravu a byla jsem moc spokojená. Zjistila jsem, že se mi po těstovinách a jiném klasickém jídle chutě nerozjedou a nemám problém se po dovolené vrátit do zajetých kolejích, protože mi prostě je teď hrozně dobře. Nastavila jsem si to tedy tak, že na své dovolené to tolik neřeším, protože se nechci stresovat tím, že si musím sehnat něco, co můžu atd. a mimo dovolenou jsem cukrfree na 100% bez problémů. Napsala bych toho i mnohem víc, ale už tak jsem se rozšoupla.. 😀 Program je naprosto skvěle připravený a já jsem si ho moc užila. Z celého srdce za program a podporu upřímně děkuju.❤️

1. července 2019
5

Ahoj všem, již před pár týdny jsem ukončila cukrfree program (teď jsem už 13 týdnů cukrfree) a upřímně pořád nevím, jak mám pojmout hodnocení programu. Je toho tolik, co mi program dal, že nevím, kde začít. Navíc nejsem typ člověka, který si neumí vylít srdce “online”, celkově sdílet cokoliv na internetu mi je trošku proti srsti, ale vím, že tohle je důležité a že to nedělám jen pro sebe, ale pro celou tuhle skupinu. 🙂 Začnu asi od začátku (a omlouvám se předem za román :D) – je mi 31 let a téměř celý život se potýkám se záněty močového měchýře, různými gynekologickými záněty a ve finále mi byla diagnostikována endometrióza. Nevím, jestli tuhle nemoc znáte, ale je to pěkně blbá, údajně nevyléčitelná nemoc, protože nikdo pořádně neví, kde se vzala a jak s ní bojovat. Většina (spíš všichni) lékařů doporučují buď hormonální léčbu, nebo si rovnou udělat dítě, protože jedině hormony prý umí nemoc potlačit (ne vyléčit!). Co Vám budu povídat, přes dva roky jsem lítala po doktorech a nemocnicích, cpala do sebe různé prášky, hormony a další sajrajty a už jsem vážně byla zoufalá. Nemluvě o hrozných bolestech a depresích z hormonů. Moje nejlepší kamarádka Klárka Černá mi doporučila jít k Janina D. Cerna a Hanka Valášková na workshop…no řekla bych, že mě spíš přemlouvala…a nebudete mi věřit, ale mně se tím ÚPLNĚ TOTÁLNĚ ZMĚNIL ŽIVOT!! Na workshopu jsem došla k úplnému prozření, co se týče jídla, a od toho okamžiku jsem byla na sto procent přesvědčená, že tu blbou endometriozu mám z toho, že tak hrozně špatně jím. Hned jsem se přihlásila do programu, vyházela snad všechny potraviny z kuchyně a nakoupila cukrfree potraviny, dokoupila jsem mixér a kvalitní nádobí na vaření, nakoupila kuchařky a začala pročítat všechny možné články o cukrfree a lowcarb.. No vzala jsem to fakt hodně vážně! 😀 Ale co mě pak znovu překvapilo – po týdnu s cukrfree jídlem mě přestalo bolet břicho, záněty jakoby nikdy nebyly, byla jsem víc v pohodě než kdy dřív, pořád dobrá nálada a poprvé v životě jsem se cítila zdravě. Když jsem pak postupovala programem a dostávala jsem se k různým článkům např. o EFT meditaci, začala jsem si uvědomovat, že to není jen o jídle, ale i o myšlení. A že to jídlo je vlastně s tím myšlením propojené.. Časem jsem se naučila se mít víc ráda, ale hlavně si odpouštět. Jako každý z nás si neseme nějaké kostlivce z minulosti, já jich mám docela dost, ale už 13 týdnů s nimi bojuju a myslím, že docela úspěšně. Co si budeme povídat, program jsem nedodržovala úplně na sto procent, řekla bych, že spíš tak na osmdesát procent, občas jsem pěkně prasila i necukrfree jídlem, ale i tak cítím obrovskou změnu ve svém těle, a to k lepšímu! :)) Teď už vím, že budu navždy cukrfree, i když ne na sto procent. Takže co mi všechno program dal kromě toho, že mě začalo bavit vaření, že se mám víc ráda a že si sebe víc vážím a že znám lépe svoji hodnotu a umím si odpouštět a nebýt na sebe tak tvrdá a že se cítím skvěle a že jsem zhubla a že mi začaly růst víc vlasy a že se mi zlepšila pleť? Dala mi taky naději, že se uzdravím! 🙂 Holky, Janina D. Cerna a Hanka Valášková, děkuju Vám nejvíc na světě, že jste mi ukázaly tuhle cestu! A taky děkuju Klárka Černá, že mě podporuješ na té cestě! ❤️

6. května 2019
5

Zdravím všechny po ránu 😃. Už i pro mě minulo 9 týdnu a dneska je můj první cukrfree den mimo program. O to jsem šťastnější, ze mi to i vyšlo hezky neplánovaně zrovna na 18 narozeniny a já jsem tak mohla svoje ,,dětství” zdravě a spokojeně ukončit a začít ,,dospělost” tím možným nejlepším způsobem. Celých 9 týdnu jsem si moc užila a nejen, ze se mi změnil pohled na jídlo tak i na samu sebe a celkový přístup k životu. Jsem člověk, co miluje změny a tahle byla naprosto úžasná ❤️. Na druhou stranu se pořád trošku bojím, že to zkazím, ale to už asi k životu patří 😃. Pro mě osobně začátky až příliš těžké nebyly, o to horší až 7. a 9. týden - netuším proč 🤔😂, ale všechno jsem krom par cheat days zvládla (skoro) přesně podle plánu a výsledky jsou vidět. Prošla jsem si i menší třítydenni krizí, u které se mi jen potvrdilo, ze nejdůležitější je nastavení v hlavě. Proto moc děkuji Hance a Janině, jednak za úžasný program, ale i pomoc v jeho průběhu. ❤️

6. června 2019
5

Pokud stále váháte, jestli investovat do kurzu peníze, rozhodně se to vyplatí. Dozvíte se opravdu hodně informací, holky rády zodpoví všechny dotazy a navíc připraví i různé cukrfree pochutiny. ❤️ Skvěle strávený den, který vás nabije informacemi, odhodláním a dobrou náladou. 🙂 Díky holky!

15. dubna 2019
5

Krásný nový týden holky…tak mám za sebou 9. týdnů, tak malé shrnutí…Předně veliké díky Hance a Janině a v neposlední řadě Vám všem tady, protože ta podpora skupiny byla úžasná🙏tedy je úžasná🙏🙏Cítím se fantasticky a rozhodně chci u cukrfree života zůstat, není to ani zdaleka tak složitý a krásně se to dá zkloubit s cestováním i s posezením s přáteli. Prostě na ty “prasárny” po nějaké době už nemám chuť. Po 9 týdnech teda nemám pocit, že by mě sladký nebo čokoláda nechutnala nebo přišla přeslazená, minulý týden jsem si vzala 3 kostičky milky, a byla prostě dobrá, ale pak mě tak bolela 2 dny hlava, rychle si tělo vzpomělo na svou dávku (opravdu jsem si přišla jak feťák), že příště na tu milku nebudu mít chuť už kvůli tomu. Cukrfree mi zatím dal opravdu neskutečnou svobodu v jídle, jím skoro vše co má výbornou chuť a navíc už neustále nemyslím na jídlo. V tuto chvíli jsem na 2-3 jídlech denně, neuvěřitelný, tomu jsem prostě nevěřila. Zatím nepozoruji žádné extra změny na těle fyzicky, ale po letech se mám ráda, opravdu ráda, řeknu si že mi to sluší a jsem se svým tělem tak nějak spokojená😍 Vy tady víte, že začátky pro mě nebyly jednoduchý, ale po 5. týdnu přišel jakýsi klid. Přivedli jste mě k wimhof, což zbožňuji 😁asi taky nutné dodat, že mě překvapilo, že za jídlo utratím skoro o polovinu méně a to kupuji samé dobré a drahé věci (sýry a maso, zeleninu) 😋Holky děkuji moc a jedeme dál!!!💐🌷🌹🥀🌺🌸🌼🌻

20. dubna 2019
5

Zdravím vás všechny! Zítra mě čeká poslední den cukrfree programu, ale určitě ne poslední den cukrfree života. Většina z těch, kteří vědí o tom, že jsem si program pořídila mi teď říkají: Tak to je super, teď si můžeš dát zase colu a normální jídlo, ne? Snahu vysvětlovat, že normální jídlo má teď pro mě úplně jiný rozměr, jsem vzdala. Když jsem se na začátku rozhodovala, jestli si program pořídit, nebo ne, dlouho jsem váhala. Přeci jen, alespoň pro mě, to byla větší částka, která se v rozpočtu hledá hůř. I když teď už vím, že je oprávněná a možná je to za to vše ještě málo. Dalo mi to hrozně moc. To, že jsem o 10 kg lehčí je vlastně ale jen takový milý bonus. Byla jsem tehdy psychicky vyčerpaná z práce, z rodinných starostí, z přátel, ze všeho. Jídlem jsem zaháněla smutek, “oslavovala” štěstí, prostě jsem pořád jedla. Bez rozmyslu, co mi přišlo pod ruku a ideálně něco, co už uvařil někdo jiný. S programem jsem začala víc řešit potraviny, hlídat složení, jíst lepší jídlo. I když se může zdát, že cukrfree je dražší způsob života, není to tak. Za jídlo utratím stejně, někdy i méně než normálně. Rapidně klesnul odpad z mojí domácnosti (a to že jsem se snažila už předtím). Méně plastů, papírů, plechu, všeho. Snažím se nákupy plánovat, přemýšlet nad využitím zbytků. Začala jsem víc řešit nejen to, co dávám do sebe, ale i to, co dávám na sebe. Takže používám šetrnější prostředky na praní i na úklid, používám tuhý šampón a mýdlo a třeba vlasy mám teď hezčí, než kdy jindy. Stejně tak pleť. Nemůžu říct, že bylo vždycky vše růžové a na 100 %. Občas jsem uklouzla a dala si nějaké to “prasácké” jídlo. Snažila jsem se ale v menším množství, než bych si dala obvykle a hlavně bez výčitek. Myslím, že kdybych si vše zakázala už navždy, tak moc nepochodím. Začala jsem taky chodit víc cvičit. Ne proto, že musím, ale protože chci. Chodím na silový trénink s trenérem a pak na delší procházky, či plavat. Když se mi někdy nechce, tak prostě nejdu, protože pak nemám z cvičení takovou radost. Nicméně snažím se alespoň 4x týdně. Celý program mi pomohl jak fyzicky, tak psychicky. I když na jógu a meditaci jsem trochu lajdák, ale věřím, že si k tomu někdy najdu ještě cestu. Moc bych za program chtěla holkám poděkovat a taky celé skupině. Když člověk ujel, tak viděl, že se to děje občas i ostatním, a vždy tu našel podporu, radu a pochopení. Takže velké díky všem 🙂

15. dubna 2019
5

Ahoj holky, tak mám úspěšně za sebou 9. týdenní online program a musím říct, že jsem šťastná za rozhodnutí do toho jít. Neměla jsem žádné velké ambice, nechtěla jsem zhubnout. Měla jsem jen jedno velké přání – zbavit se závislosti na cukru. A to se povedlo. Co je pro mě však nejvíc, objevila jsem sama sebe, naučila jsem se mít ráda, pochválit se, jíst,když mám hlad a nejíst, když ho nemám. Díky Janino D. Černá a díky Hani Valášková. Díky za celý, detailně propracovaný program, vedení krůček po krůčku, za videa, EFT atd. Kdybych mohla, objala bych Vás a dostaly byste ode mne pusu a kytici 🌷🌷🌷. V neposlední řadě děkuji i Vám všem ve fb skupině. Jste skvělé, statečné, jdete příkładem, záříte jako 🌞. Díky Vám všem ze ❤️.

4. července 2019
5

Ahoj holky, tak já mám zhruba tři týdny po ukončení programu, bohužel ☹ Když jsem si po přihlášení do programu četla, tady ve skupince feedback od holek které už program skončily a psaly o tom, že sice nezhubly ale cítí se skvěle.. Tak mi v hlavě naskočilo takové smutné aha. To ale rázem přebily veškeré články a nové informace z CF programu, který mě děsně bavil. A ani nevím jestli jsem nakonec zhubla nebo ne, nezvážila jsem se, nezměřila jsem se, ale cítím se rozhodně líp. Vím, že můj kostlivec je emoční jedení a potřeba se něčím donasytit. Díky programu jsem na tom ale začala pracovat víc a víc. Už se netrýzním za to, že jsem snědla něco co jsem neměla, nebo že jsem snědla daný den tři jídla a měla jsem mít jen dvě. Hodně mi pomohlo když Hani a Jani zmiňovaly, že jim ta cesta na cukrfree trvala dlouho a nebylo to hned. To je něco, co třeba pomohlo hodně mně. Jako dobrý posun už beru jen to, že ze 4 káv během dne mi teďka bohatě stačí 1-2 denně. A že jsem si sebe sama začala vážit natolik, že jsem během těch 3 měsíců udělala několik závažných rozhodnutí a dávku stresu zas tak o něco snížila. Úplně 100% jsem v CF programu nebyla, ale za to jsem jednou měla 100% kocovinu a alespoň vím, že tu už rozhodně dlouho nechci zažít 😃 Ještě jednou díky Hanka Valášková a Janina D. Cerna za skvělý projekt! Musím přiznat, že mi budou chybět audiočlánky s vaším laskavým hlasem, byl to balzám na duši. 😊

18. dubna 2019
5

Program bych chtěla moc pochválit a každému doporučit. Jsem člověk, který nikdy nedržel diety a obecně svoje stravování moc neřešil. Kombinace sedavé a stresující práce a tak trochu rozežranosti se ale začala projevovat a kvůli zdravotním komplikacím jsem si už delší dobu říkala, že je potřeba cukr trochu omezit. Jen silou vůle se mi to ale nikdy nepovedlo. Na program jsem narazila úplně náhodou a impulzivně si ho zaplatila a jsem za to moc ráda. Program mě nejen nakopl změnit své stravování a začít žít zdravěji, ale dodal mi i spoustu zajímavých informací, které bych si sama nikdy nehledala. I když nejsem zdaleka 100% cukrfree, tak i tak vidím po těch 3 měsících zlepšení v mnoha ohledech. Nejvíc nadšená jsem z toho, že vydržím mnohem déle bez jídla. Dřív jsem potřebovala kontinuálně svačit a jakékoliv výlety se mnou byly pro okolí spíše za trest. Teď, když jsme na dovolené nebyli schopni sehnat celý den nic k jídlu, tak jsem bez mrknutí oka vydržela od snídaně až do brzké večeře. Dřív bych to bez mdlob nedoklepala bez svačiny ani do oběda. Celkově je program moc dobře zpracovaný, spousta receptů je skvělá a chutná i mému necukrfree okolí. Za sebe určitě doporučuji.

6. června 2019
5

Jsem moc ráda, že jsem kurz absolvovala, se svojí závislostí na cukru jsem si nechtěla přiznat, jak moc (mi) škodí. Vaše informace mi otevřely oči, ze začátku mi přišlo, že je to spousta teorie, ale vše dávalo smysl a zapadalo do sebe. Jsem také ráda, že se mi potvrdilo, že nemám jen slabou vůli, ale že je to biochemickou nerovnováhou v mém mozku a také jak toto změnit. Moje osobní jediná připomínka, v prostorách mi byla, i přes vedro venku, zima 🙂

24. dubna 2019
5

Zdravím všechny cukrfree nadšence. Dnes jsem skončila poslední týden programu. Nikdy jsem neměla nadváhu, problémy s emočním jedením apod., ale vnitřně jsem cítila, že jím BLBĚ. Janinu sleduji už dlouho a když začala mluvit, o tehdy připravovaném programu, věděla jsem, že to je ONO. Moc vám za program děkuju Hanka Valášková a Janina D. Cerna. Opravdu mi dal svobodu v jídle a díky němu se cítím lépe, než kdykoliv předtím. Ale co musím vyzdvihnout je to, že program není jenom o jídle a jeho vlivu na naše tělo, ale i o pokrouceném vnímání společnosti na toto téma. Jen příkladem: celý svůj život poslouchám, že vše spraví jedna tabletka ( tělo i mysl ). Dnes, a to díky vám, vím že je to pravý opak. Mrzí mě jen, že jsem si dlouho nepřipouštěla EFT meditace. Jsem z povahy racionální člověk, a z představy klepání si na čelo… Před časem jsem ale měla takový stres v práci, že jsem si ho přinesla i domů. Vyzkoušela jsem EFT a opravdu to fungovalo! Takže ještě jednou moc děkuji za program!!!! A také děkuji facebookové cukrfree rodině. Ta mi dost pomohla, když jsem si s něčím nevěděla rady a nebomi sloužila jako skvělá inspirace. P.S: Cukrfree hodlám zůstat napořád.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}